Information om ombyggnation av Panncentralen

Som många av er redan har märkt så har ombyggnationen av Panncentralen börjat. Vi förstår att många av er är nyfikna på projektet! Anledningen till att vi varit så tystlåtna är att vi inte vill kommunicera ut för mycket innan kontrakten blivit påskrivna - detaljer har ändrats in i det sista. Pappersarbetet blev helt klart efter byggstart, vilket är anledningen till att denna information kan upplevas komma ut sent. 

I byggnaden kommer det bli fyra lägenheter - två på nedervåningen (båda treor) och två på övervåningen (en fyra och en etta). Hiss kommer ej att finnas, men det kommer finnas plats att kunna installera en i framtiden. Hissen valdes bort av kostnadsskäl. Det stora fönstret kommer vara kvar, men renoveras. Nya takkupor kommer installeras för att få bättre ljusinsläpp på övervåningen. 

Under arbetets gång kommer övernattningslägenheten att användas av byggarbetare, så att vi inte behöver sätta upp en byggbod. Detta kommer dessvärre medföra att våra medlemmar inte kan utnyttja övernattningslägenheten under byggets gång.  

Byggperioden kommer också innebära mer trafik på området. De medlemmar som har uteparkeringarna mellan Överstegatan 6 och Överstegatan 22 har tillfälligt fått nya parkeringsplatser. Vi ber också våra medlemmar att låta bli att parkera uppe på "vändplanen" vid pannis. 

Vi ser fram emot Panncentralens efterlängtade upplyft, och vi tackar alla medlemmar på förhand för förståelse under byggperioden. 

Byggstart: 2 maj 2023
Beräknat klart: 1 december 2023 (slutbesiktning mitten av december, förutsatt att det inte blir några förseningar).

Ni är givetvis välkomna att ställa frågor om det är något ni undrar! 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen